Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко провів робочу зустріч з Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кременем

03 Жовтня 2024 • 16:00

Кіл-сть переглядів: 118

Сьогодні, 03 жовтня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко провів робочу зустріч з Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кременем щодо питань функціонування української мови в освітньому процесі та повсякденному житті жителів Житомирської області.

 

В умовах повномасштабного вторгнення росії роль української мови не лише як засобу комунікації, але і як основи україноцентризму та національної ідентичності є критично важливою.

 

Моніторинг, проведений Державною службою якості освіти України спільно з Уповноваженим із захисту державної мови, засвідчує позитивні зміни. Більшість учасників освітнього процесу активно підтримують українську мову, що свідчить про мовну стійкість та поступове витіснення російськомовного контенту.

 

Наразі на Житомирщині затверджена та реалізується Обласна програма розвитку української мови в усіх сферах суспільного життя області. Вона була розроблена обласною військовою адміністрацією спільно з Уповноваженим з захисту державної мови. Завдяки цій програмі ми створюємо умови для всебічного розвитку та функціонування української мови у всіх сферах суспільного життя на території області.

 

“Впевнений, що сьогоднішня дискусія дозволить знайти нові шляхи для популяризації української мови серед учнів, педагогів та батьків та загалом жителів Житомирщини”, — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Версія для друку