Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко провів виїзну нараду з головами громад Житомирщини

14 Червня 2024 • 09:15

Кіл-сть переглядів: 4 579

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко нещодавно провів чергову виїзну нараду з головами громад Житомирщини. На порядку денному стояли питання модернізації соціальної інфраструктури та інтеграції проєктів у життя громад.

 

Під час наради учасники ознайомилися з життям Червоненської та Андрушівської громад, зокрема з успіхами реалізованих проєктів. Вони обговорили, як ці проєкти вплинули на якість надання послуг, та чи вдалося підтримувати їх на запланованому рівні.

 

Значна увага була приділена дитячим установам, адже обидві громади впроваджують дитиноцентричну модель, створюючи комфортні умови для майбутніх поколінь.

 

В Червоному відвідали реконструйований до війни ліцей, молодшу школу та дитячий садочок з нещодавно побудованим та облаштованим укриттям. Школа та садочок забезпечені усім необхідним обладнанням та технікою, щоб діти могли здобувати знання та проводити час з користю, а головне в безпеці.

 

Важливо, що громади, піклуючись про майбутнє, не забувають про свою історію. Музей Червоненського ліцею розповідає про походження громади з 17 століття, а будинок-садиба Грохольських-Терещенків свідчить про історію українських авіаторів, промисловців та меценатів. Місцеві активісти працюють над збереженням цієї пам’ятки, за що їм висловили подяку.

 

Андрушівська громада показала свою роботу у харчовій промисловості. Підприємство «Імпак» займається вирощуванням овочевих культур та картоплі, а також виробляє крафтове вино та вирощує горіхи. Поруч знаходиться «Андрушівський маслосирзавод», що виготовляє високоякісні сири. Також делегація відвідала дитячо-юнацьку спортивну школу та школу мистецтв, де побачила, як зі старої бібліотеки створили чудовий простір для молоді.

«В час війни увага та ресурси спрямовані на посилення обороноздатності, підтримку Збройних сил України та наближення перемоги. Проте важливо не забувати про можливості залучення міжнародної підтримки та розробки стратегій розвитку. Житомирщина неодноразово ставала лідером у реалізації важливих реформ, і зараз регіон розробляє комплексну стратегію відновлення, яка стане основою для взаємодії з міжнародними донорами», – наголосив Віталій Бунечко.

Громади Житомирщини також демонструють досвід стратегічного планування та імплементації європейських практик. Під час війни ситуація постійно змінюється, і нові можливості відкриваються для тих, хто готовий адаптуватися. Такі зустрічі дозволяють громадам активно обмінюватися досвідом та залучати більше партнерів для реалізації своїх проєктів.

 

 

Версія для друку