Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко провів зустріч щодо ремонту дороги державного значення в рамках проєкту “Відновлення магістральних шляхів”

17 Червня 2024 • 16:05

Кіл-сть переглядів: 1 582

Європейський банк реконструкції та розвитку має намір профінансувати ремонт дороги державного значення М-06 Київ-Чоп в рамках проєкту “Відновлення магістральних шляхів”. Міжнародна фінансова установа виділяє на це цільове фінансування.

 

Сьогодні, 05 червня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко провів зустріч з представниками компанії-консультанта Bilfinger, регіональної Служби відновлення в Житомирській області, а також представниками громад, землями яких проходить дана траса.

 

Громади отримали вичерпну інформацію щодо того, які параметри будуть враховуватися донорами в рамках затвердження проєкту. Зокрема щодо конструктивних елементів, що сприятимуть підвищенню безпеки дорожнього руху, заходів спрямованих на покращення соціально-економічного становища та екологічної обстановки в громадах.

 

Зокрема, встановлення спеціальних шумопоглинаючих конструкцій, загороджень для міграційних маршрутів тварин,  упорядкування місць стихійної торгівлі та багато інших складових.

 

Наразі громади мають надати власне бачення за усіма цими складовими для обговорення й урахування в роботі над остаточним проєктом.

 

Також будуть проведені еколого-соціальна оцінка, технічний аудит та інспекція безпеки дорожнього руху автомобільної дороги на зазначених ділянках.

 

Під час зустрічі Віталій Бунечко зазначив, що реалізація цього проєкту є надзвичайно важливою складовою покращення логістики та безпечних перевезень між Україною та країнами Європи, які надають нам таку необхідну підтримку та прихисток нашим громадянам.

Нагадуємо, що робоча група «Прозорість та Підзвітність» при Житомирській обласній військовій адміністрації запровадила прийом повідомлень про можливе нецільове використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану.

Відповідну інформацію надсилайте на електронну адресу:

prozorist@apoda.zht.gov.ua для аналізу членами робочої групи «Прозорість та підзвітність» та вжиття необхідних заходів у разі виникнення такої потреби.

 

Версія для друку