Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко привітав учнів Житомирщини із Днем знань

02 Вересня 2024 • 16:55

Кіл-сть переглядів: 75

Сьогодні, 02 вересня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко в межах робочої поїздки до Бердичівського району привітав із Днем знань учнів Маркушівського та Романівського ліцеїв. Також участь в урочистостях взяв участь його заступник Юрій Денисовець.

«Наше буремне сьогодення постійно вносить корективи у життя учнів. Спочатку пандемія, а потім повномасштабне вторгнення росії в Україну рік за роком лишали їх можливості нормально навчатися, отримувати знання безпосередньо від вчителів в класах, спілкуватися з однолітками. Протягом останніх років держава, обласна та місцева влада зробили все можливе, щоб повернути нашим хлопчикам та дівчаткам цю частину дитинства», — зазначив Віталій Бунечко.

Також він додав, що цього року шкільні родини Житомирщини приймуть у свої щирі обійми 10 тисяч першокласників, які зможуть повноцінно навчатися офлайн. Зокрема, у Маркушівському ліцеї навчається 105 учнів, серед яких діти з родин учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб, а також учні з особливими освітніми потребами. Також вони брали участь у  започаткованих в минулому навчальному році за ініціативи Президента України Володимира Зеленського змаганнях шкільних ліг «Пліч-о-пліч. Разом переможемо». Одразу дві команди цього ліцею вийшли у фінал обласного етапу змагань.

 

Важливим подарунком до Дня знань для учнів Романівському ліцею стало нове укриття, побудоване громадою за підтримки місцевого бізнесу, спонсорів та благодійників.

«Наше ключове завдання — створення безпечних умов для навчання наших дітей, щоб усі вони могли навчатися офлайн. Також ми системно працюємо над впровадженням в наших закладах освіти реформи “Нової української школи”, вдосконалюємо шкільне харчування, яке має стати новою здоровою філософією прийдешніх поколінь. Бажаю всім учням успіхів у навчанні, самореалізації у творчості та спорті та вітаю з початком нового навчального року!», — підкреслив Віталій Бунечко.

Також він зазначив, що цьогоріч 130 тисяч школярів на Житомирщині розпочали новий навчальний рік.

 

Версія для друку