Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко привітав з професійним святом рятувальників Житомирщини

18 Вересня 2024 • 11:29

Кіл-сть переглядів: 113

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко 17 вересня привітав з професійним святом тих, хто щодня ризикує своїм життям заради безпеки інших, хто не боїться кидати виклик стихії та небезпеці — наших рятувальників.

 

До заходу також долучилися заступник начальника ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, представники Житомирської міської влади та ЗМІ.

 

“Зараз рятувальники захищають жителів Житомирщини не лише від стихійних лих. Сьогодні вони, крім звичної роботи, гасять пожежі, що виникають після ворожих обстрілів, рятують людей з пошкоджених будівель, евакуюють постраждалих, працюють в умовах, які часто межують з неможливим”, — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Під час зустрічі з особовим складом Головного управління ДСНС у Житомирській області начальник ОВА також вручив ключі від нового спеціалізованого транспорту, який придбала Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

 

Серед іншої сучасної техніки особливо вражає автомобіль для піротехніків з усім необхідним обладнанням для роботи та можливістю безпечно перевозити боєприпаси, які потребують утилізації. Що найважливіше – спеціалізоване авто забезпечує захист екіпажу, навіть під час перевезення найбільших авіабомб. Також було передано дві автоцистерни з обладнанням, необхідним рятувальникам в роботі та автомобіль з сучасною пожежною драбиною. Ще одна автівка з найдовшою на Житомирщині 45-метровою драбиною стане на бойове чергування у найближчі дні.

 

“Переконаний, що ці автівки точно послужать на користь громад області, а наші працівники ДСНС за їх допомогою зможуть врятувати ще більше життів.Дякую кожному за щоденну працю, готовність прийти на допомогу та невтомні зусилля в найскладніших обставинах. Робота рятувальника часто залишається непомітною, але без неї ми були б беззахисними у найбільш небезпечні моменти життя. Ви – наші янголи-охоронці, ті, хто дає надію і захист у найтемніші часи. Зі святом вас рятувальники!”, — підсумував Віталій Бунечко.

 

 

Версія для друку