Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко разом з представниками ЮНІСЕФ оглянули укриття у Новогуйвинському ліцеї

30 Серпня 2023 • 13:02

Кіл-сть переглядів: 355

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом з заступницею голови офісу Дитячого фонду ООН Веерою Мендонкою та своїм заступником Віктором Градівським оглянули нове укриття у Новогуйвинському ліцеї імені Сергія Процика.

 

Завдяки спільній роботі Житомирської ОВА із ЮНІСЕФ та громадою найбільший у Новогуйвинській громаді навчальний заклад тепер має комфортне укриття, обладнане усім необхідним не просто для перебування дітей, а й для повноцінного продовження навчального процесу під час повітряних тривог.

 

За словами директорки ліцею, учні молодших класів із задоволенням грають у гру «занурення підводного човна», коли настає необхідність переходити у сховище і дуже неохоче повертаються до звичних класів.

 

Також під час візиту до навчального закладу для першокласників Новогуйвинської громади передали понад 200 наплічників з усім необхідним канцелярським приладдям до початку навчального року.

 

В рамках співпраці Житомирської ОВА з ЮНІСЕФ в області відремонтовано та оснащено вже 12 бомбосховищ. Зокрема, міжнародні партнери долучилися до оновлення сховищ в трьох медичних закладах регіону: обласній дитячій лікарні, Коростенській міській дитячій лікарні  та пологовому відділенні Житомирської міської лікарні.

 

Окрім цього, ЮНІСЕФ виділив 60 млн грн на ремонт та облаштування укриттів у 9 закладах освіти Новогоуйвинської, Коростенської, Звягельської та Житомирської громад.

 

Загалом від початку повномасштабного вторгнення кількість облаштованих укриттів в закладах освіти Житомирщини збільшилася майже в 3,5 рази. Нині майже 1200 шкіл області будуть працювати в очному форматі — це 88% від загальної кількості навчальних закладів.

«Це лише частина заходів, що впроваджуються в області для того, щоб діти мали можливість навчатися офлайн», — зазначив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, що Житомирщина стала першою областю, де діти отримали можливість відвідувати STEM-хаби.

 

Версія для друку