Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Робота Консультативної ради буде спрямованою на те, щоб захисники та захисниці отримали повну інформаційну та ресурсну підтримку

15 Березня 2024 • 14:00

Кіл-сть переглядів: 282

Сьогодні начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, та його заступник Віктор Градівський взяли участь у засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей захисників України при Житомирській ОВА.

«Такий формат співпраці з людьми, які безпосередньо знають, чим живе ветеранська спільнота, є дуже корисним. Особливо зараз, коли Житомирщина активно працює над розвитком комплексної реабілітації для наших захисників та людей, які постраждали від війни», — зазначив Віталій Бунечко.

На сьогодні кількість людей чиїми інтересами має опікуватись Консультативна рада на Житомирщині перевищує 10 тисяч громадян. І це далеко не остаточна цифра.

 

Начальник ОВА зауважив, що разом з представниками Консультативної ради планується реалізовувати на теренах області «Державну ветеранську політику», головною метою якої є турбота про ветеранів та повага до них.

 

Вже зараз на рівні обласної та районних військових адміністрацій, у громадах області створені або створюються підрозділи, що опікуватимуться питаннями підтримки та реабілітації ветеранів, розширюється мережа ветеранських хабів та місць, де захисники можуть отримати адміністративні послуги у форматі «єдиного вікна», збільшується кількість реабілітаційних центрів та Центрів життєстійкості, де можна отримати медичну, психологічну, юридичну допомогу та соціальну підтримку.

«Впевнений, що робота Консультативної ради буде командною і спрямованою на те, щоб кожен захисник та захисниця, повернувшись із зони бойових дій або звільнившись з військової служби, а також члени їх родин отримали повну інформаційну та ресурсну підтримку на кожному з етапів шляху повернення до мирного життя», — підкреслив Віталій Бунечко.

 

   

Версія для друку