Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко та Кирило Тимошенко перевірили хід робіт з укріплення державного кордону з білоруссю на Житомирщині

03 Серпня 2022 • 14:00

Кіл-сть переглядів: 436

02 серпня в рамках робочої поїздки до Житомирської області заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко спільно з керівництвом Житомирської ОВА перевірили хід робіт із посилення обороноздатності регіону та укріплення державного кордону між Україною та республікою білорусь.

 

Так, на кордоні продовжується будівництво довгострокових оборонних споруд на танконебезпечних напрямках півночі області відповідно до рекомендацій військових та з урахуванням досвіду бойових дій на Київщині й у межах Житомирщини.

 

Також наразі на кордоні цілодобово ведеться спостереження за противником, здійснюється повітряний моніторинг за допомогою безпілотників та засобів відеоспостереження, проводиться мінування ділянок, заходи з інженерного облаштування кордону, створена сучасна система опорних пунктів та вогневих позицій.

 

Крім того, Житомирська ОВА тісно співпрацює з військовими та забезпечує їх будівельними матеріалами, паливом, харчовими продуктами, засобами зв’язку та іншим необхідним спорядженням.

«Постійна робота з укріплення кордону – це водночас і укріплення наших рубежів і психологічний вплив на білоруську сторону. Адже вони з кожним днем розуміють, що замість легкої прогулянки вони побачать тут справжнє пекло», — зазначив Віталій Бунечко в ході робочої зустрічі.

Також заступник керівника Офісу Президента України відвідав Овруч, де разом із керівництвом Житомирської ОВА, Коростенської РВА, народними депутатами України та Міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалом предметно обговорили план швидкого відновлення регіону та участь Естонії як головного модератора цього процесу на міжнародному рівні.

 

Наразі державою на відновлення пошкоджених росією об’єктів Житомирської області з різних джерел виділено понад 170 млн грн.

 

Крім того, Кирило Тимошенко поспілкувався з жителями Овруцької міської громади, а також спільно з головою Житомирської ОВА Віталієм Бунечком та Міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалом заклали символічну капсулу, як символ початку реалізації проєкту будівництва нового дитячого садочку в Овручі, що фінансуватиметься Естонією.

«Вітаю рішення колег почати саме з дитячого садочка. Це важливо, це про майбутнє, про наше спільне європейське майбутнє», — сказав Кирило Тимошенко.

Урмас Рейнсал повідомив, що план будівництва нового сучасного дитячого садочка є аналогом проєкту дитсадків, які будує Естонія для своїх дітей. Кошти на реалізацію проєкту вже виділені. А от питання термінів будівництва залежатиме від безпекової ситуації в Україні.

 

Також Міністр закордонних справ Естонії анонсував проведення найближчим часом міжнародної донорської конференції для збору коштів для відновлення Житомирщини.

 

Нагадаємо, що в межах поїздки на Житомирщину 01 липня Кирило Тимошенко разом із Віталієм Бунечком оглянули зруйновані житлові будинки, які постраждали від ракетно-бомбових ударів.

 

Довідково. Загалом у Житомирській області внаслідок збройної агресії з боку росії постраждало 2688 об’єктів. Найбільше пошкоджено житлових будинків – 87%. Серед 110 багатоквартирних та 2200 приватних будинків, які зазнали руйнувань, – 172 зруйновані повністю.

 

 

Версія для друку