Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко в рамках робочого візиту до Житомирського району відвідав Хорошівську громаду

29 Травня 2024 • 17:34

Кіл-сть переглядів: 382

Сьогодні, 29 травня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко  в рамках робочого візиту до Житомирського району відвідав Хорошівську громаду.

 

Зокрема у громаді розпочала роботу спеціально створена поліцейська станція в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади». Це стало результатом синергії зусиль місцевої влади та Міністерства внутрішніх справ.

 

Громада виділила приміщення і необхідні кошти на його ремонт та облаштування, а Національна поліція забезпечила підготовку та закріплення за громадою співробітника. Опікуватися безпекою та охороною правопорядку безпосередньо в громаді буде молодий офіцер, який успішно пройшов спеціальні курси та має необхідні навички й знання для такої роботи.

 

Віталій Бунечко разом з начальником ГУ Нацполіції в Житомирській області Олегом Трачуком  передали поліцейському офіцеру Хорошівської громади ключі від новенького службового позашляховика. Тож відтепер вже 25 громад області є учасниками цього важливого проєкту, спрямованого на підвищення безпеки та охорони правопорядку громадян.

 

Начальник Житомирської ОВА також ознайомився і з іншими проєктами, які громаді вдалося реалізувати при підтримці обласної військової адміністрації та міжнародних партнерів.

 

Зокрема в рамках меморандуму про співпрацю з ЮНІСЕФ тут було відремонтовано укриття в дитячому садочку, де навчається 230 дітей. На це було спрямовано 2,5 млн грн саме від міжнародних партнерів. Якісний ремонт, вентиляція, меблі та іграшки зроблять вимушене перебування малечі в укритті під час тривог більш комфортним. А яскраве оздоблення та малюнки, зроблені руками вихователів, створюють затишну атмосферу навіть в укритті.

 

Також у співпраці з ЮНІСЕФ в Хорошівській лікарні змонтовано сучасну модульну котельню у місцевій лікарні. Зі свого боку обласна адміністрація разом з керівництвом медзакладу профінансували реконструкцію системи опалення, аби нова котельня могла працювати максимально ефективно.

 

“Приємно бачити, коли громада, попри усі виклики війни, знаходить можливість робити життя своїх мешканців більш комфортним, вчиться працювати з міжнародними донорами та вкладати кошти у безпеку та майбутнє наших громадян”, — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Версія для друку