Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко в рамках робочого візиту відвідав Черняхівську громаду

30 Травня 2024 • 10:38

Кіл-сть переглядів: 155

29 травня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко  в рамках робочого візиту до Житомирського району відвідав Черняхівську громаду, зокрема Головинське вище професійне училище нерудних технологій.

 

Нещодавно, до Дня Героїв, тут відкрили меморіальний знак на честь випускників цього навчального закладу, які віддали своє життя захищаючи Україну від російських загарбників.

 

До його створення долучились студенти та викладачі училища. На жаль, поки тривали роботи, прийшла ще одна сумна звістка і до переліку прізвищ на меморіалі довелося додавати ще одне.

 

Віталій Бунечко перевірив хід реконструкції двох укриттів для майже 900 учнів та працівників училища. В укритті навчального корпусу ремонтні роботи майже завершені. У приміщеннях встановлені —  автономне живлення, сучасна вентиляція, санвузли та душові, забезпечено інклюзивний доступ. Залишилось лише облаштувати його для перебування та навчання учнів під час повітряних тривог. Керівництво училища та підрядної організації планують їх завершити до початку наступного навчального року.

 

Слід відзначити, що Головинське вище професійне училище є одним з провідних закладів професійно-технічної освіти Житомирщини. Одним з найважливіших досягнень цього навчального закладу є активний розвиток сучасних навчально-практичних центрів за різними спеціалізаціями.

 

У 2018 році тут було створено навчально-практичний центр зварювальних технологій, а у 2020 році – центр з експлуатації та обслуговування дорожньо-будівельних машин. Випускники за цими напрямками високо цінуються на ринку праці області. Наразі керівництво закладу готується до створення ще одного центру — сучасних траспортних технологій.

 

“Така активна позиція керівництва та колективу закладу є запорукою його розвитку та успішної конкуренції в сучасному освітньому середовищі”, — підкреслив Віталій Бунечко.

 

 

Версія для друку