Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Відкритий діалог із бізнес-спільнотою Житомирщини є особливо актуальним під час повномасштабного вторгнення

16 Серпня 2024 • 09:36

Кіл-сть переглядів: 207

15 серпня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко провів робочу нараду спільно з підприємцями, народними депутатами та представниками органів державної влади де обговорили важливі для бізнес-спільноти області питання.

 

Такий відкритий діалог є особливо актуальним під час повномасштабного вторгнення. Адже в таких надскладних умовах важливо утримувати баланс таким чином, щоб Держава мала можливість забезпечувати усім необхідним наших захисників, а бізнес працювати, забезпечуючи робочі місця та сплачуючи податки. Задля цього необхідно забезпечувати максимальну прозорість дій влади та обговорювати заплановані для прийняття рішення.

 

Зокрема підприємці поділилися з представниками законодавчої гілки влади своїм баченням стосовно можливих змін до податкового законодавства. Слід зауважити, що бізнес підтримує підвищення військового збору. Водночас ініціативи щодо впровадження податку з обігу та підвищення вартості розмитнення комерційного транспорту викликають в них певні побоювання.

 

“Певен, що активна позиція підприємців та відкритий діалог сприятимуть прийняттю виважених рішень задля розвитку нашої економіки.Слід відзначити, що бізнес Житомирщини вже неодноразово демонстрував свою стійкість та здатність адаптуватися до найнеочікуваніших викликів”, — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Податкові надходження до бюджетів усіх рівнів від діяльності суб’єктів малого та середнього підприємництва за I півріччя 2024 року склали понад 11 мільярдів гривень (+12,5%).

 

Своєю чергою Держава попри надзвичайне навантаження на бюджет через військові дії продовжує надавати підтримку у вигляді пільг, грантів та інших інструментів, які допомагають бізнесу ефективно працювати.

 

Головною програмою для малого та середнього бізнесу є державна програма доступних кредитів 5-7-9%. За весь період дії цієї програми вже укладено майже три з половиною тисячі кредитних договорів на загальну суму понад 9 млрд грн. Лише з початку цього року укладено 535 кредитних договорів на суму понад півтора мільярда гривень.

 

Крім того, з початку дії програми «Власна справа» на Житомирщині понад 980 бізнес-проєктів отримали позитивні рішення щодо виділення грантів, отримавши понад 230 млн грн. Це дозволить створити понад 2 000 нових робочих місць. Серед них 73% складають діючі ФОПи, які розвивають свій бізнес.

 

“Впевнений, що спільно, працюючи пліч-о-пліч, ми зможемо подолати всі виклики, що стоять перед нами, і забезпечити стале економічне зростання в нашому регіоні. Дякую кожному підприємцю за відданість справі, за наполегливість та патріотизм”, — підсумував Віталій Бунечко.

 

Версія для друку