Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко відвідав з робочою поїздкою Харитонівську громаду

26 Червня 2024 • 16:34

Кіл-сть переглядів: 304

Сьогодні, 26 червня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко під час робочої поїздки до Харитонівської громади, приділив увагу питанням безпеки учнів, а також захисту громадян, які потерпають від домашнього насильства.

 

В цьому році громада остаточно розв’язала питання безпеки дітей під час навчання. В обох навчальних закладах, в Харитонівці та Шахворостівці, змонтували модульні укриття, на випадок повітряних тривог. Вони обладнані санітарно-гігієнічними кімнатами та обігрівачами, підключені до електропостачання та мають доступ до бездротового інтернету. Це дозволить надалі забезпечувати повноцінне навчання в очному форматі. В навчальних закладах громади навчається понад 140 учнів, з яких майже 100 під’їжджають шкільними автобусами з 11 навколишніх сіл.

 

Ще один важливий об’єкт, який нещодавно запрацював у Харитонівській громаді, центр надання допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

 

Цей проєкт було реалізовано в рамках державної програми під патронатом Олени Зеленської. Завдяки синергії зусиль держави та місцевого бюджету було реконструйовано приміщення центру, придбано необхідну побутову та оргтехніку.

 

Завдяки цій програмі на Житомирщині створюється мережа центрів та служб, які надають допомогу жителям області, які потрапили в ситуацію, коли не можуть відчувати себе безпечно вдома. На сьогодні в області вже працює 4 притулки, 3 денних центри та 4 спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування.

 

“Головне завдання наших служб – забезпечити місце для тимчасового перебування людей, які постраждали від домашнього насильства, та надати їм комплексну допомогу”, — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Версія для друку