Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко взяв участь у відкритті пам’ятника Гнату Чопу у Малинському районі

24 Червня 2020 • 12:58

Кіл-сть переглядів: 858

Сьогодні, 24 червня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко перебуває з робочою поїздкою у Малинському районі. Головна мета відвідування цього району – перевірка об’єктів національної програми «Велике будівництво». Проте сьогодні у смт Чоповичі урочисто відкрили пам’ятник Гнату Чопу, який є засновником цього населеного пункту.

 

Участь у відкритті пам’ятника взяли голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, голова Малинської РДА Сергій Кириченко, голова Чоповицької громади Михайло Філоненко та депутат Житомирської обласної ради Микола Рудченко.

 

«Вдячний за те, що є люди, котрі пам’ятають українську історію та передають її новітньому поколінню», – зазначив голова ОДА Віталій Бунечко.

 

Під час робочої поїздки голова ОДА у смт Чоповичі проінспектує будівництво дитячого садочку, який увійшов до 107 об’єктів «Великого будівництва» на Житомирщині. За його словами, цей садочок мають завершити цього року, вже змінили підрядну організацію, яка виконує будівельні роботи.

 

«Сьогодні перевіримо хід будівництва садочку у рамках «Великого будівництва» в області. І обов’язково завітаю до Чоповичів ще раз – вже на відкриття нового дошкільного навчального закладу», – наголосив Віталій Бунечко.

 

Довідково. Родовід Фещенків-Чопівських бере початок від Гната Чопа. За військові заслуги від польських королів Олександра та Сигізмунда Гнат Чоп отримав землі площею понад 15 тис. га. Село, що виникло в цій місцевості, й отримало від її власника назву – Чоповичі (тепер це селище Малинського району на Житомирщині).

 

Ідея створення пам’ятника належить доктору філософських наук, професору, академіку, заслуженому працівнику освіти України, завідувачу кафедри ВНЗ «Національна академія управління» Василю Баранівському.

 

Макет пам’ятника створено народним художником України Василем Фещенком.

 

Виконавець – заслужений скульптор України Віталій Рожик (м. Коростишів).

 

Версія для друку