Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко взяв участь у засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС

09 Вересня 2021 • 15:02

Кіл-сть переглядів: 252

Сьогодні, 09 вересня, під головуванням Міністра розвитку громад та територій України відбулося засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС.

 

Від Житомирської облдержадміністрації до засідання долучилися голова ОДА Віталій Бунечко, заступник голови ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, керівник апарату ОДА Олег Шарварко та керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.

 

На засіданні було розглянуто ряд важливих питань, зокрема про:

 

поводження з небезпечними відходами, у тому числi непридатними до використання та забороненими до застосування хiмiчними засобами захисту рослин;

 

готовність центральних і місцевих органів виконавчої влади до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури, у тому числі забезпечення сталої роботи транспортної інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу.

 

Також йшлося і про готовність центральних і місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із забезпеченням теплопостачання споживачам, під час проведення опалювального сезону 2021/2022 року. Як зазначалося на засіданні, це важливе питання, яке перебуває на порядку денному міністерств, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також органів місцевого самоврядування.

 

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив, що на сьогодні близько 91% закладів соціальної та освітньої інфраструктури в Україні – шкіл, садочків та лікарень – комплексно підготовлені до опалювального сезону. Також наразі триває підготовка житлових будинків – відповідний показник готовності становить майже 81%.

 

За результатами заслуханих доповідей, зокрема доручено:

 

вжити дієвих заходів до вчасного проведення робіт спеціалізованими організаціями та надання актів про перевірку та прочищення димових та вентиляційних каналів комунально-побутових об’єктів, житлових та громадських будинків;

 

забезпечити проведення заходів з пропаганди правил безпечного користування газом у побуті;

 

уточнити мінімально необхідні потреби електроенергії для забезпечення роботи котелень від пересувних автономних електростанцій на випадок їх знеструмлення; розробити (уточнити) схеми підключення автономних електростанцій;

 

створити резервні джерела електроживлення (дизель-генератори, відомчі електростанції) котелень та забезпечити оперативне їх залучення у випадку відключення електропостачання;

 

для попередження переохолоджень людей визначити наявні існуючі будівлі та приміщення у них для використання під стаціонарні пункти обігріву, передбачати у першу чергу наявні стаціонарні приміщення, що забезпечені теплом тощо.

 

Нагадаємо, що Уряд затвердив рішення про продовження карантину до 1 жовтня 2021 року.

 

Довідково. Комісія ТЕБ та НС координує діяльність центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов’язану з функціонуванням єдиної державної системи цивільного захисту.

 

Версія для друку