Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко з робочою поїздкою відвідав підприємства Звягельського району

12 Січня 2024 • 12:46

Кіл-сть переглядів: 184

11 січня начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко в межах робочої поїздки перебував у Звягельському районі, де поспілкувався із власником підприємства ТОВ «ВІАЛКОМ-Т», яке перемістило частину виробничих потужностей з Харкова на Житомирщину.

 

ТОВ «ВІАЛКОМ-Т» займається виробництвом комплектуючих для сантехнічного обладнання, з жовтня 2022 року вдалося перевезти 50% виробництва у Звягель в рамках державної програми релокації бізнесу з територій, що найбільше постраждали від війни.

 

У тісній співпраці зі Звягельською районною військовою адміністрацією та керівництвом громади міста вдалося підібрати необхідні для розміщення виробництва площі, організувати облаштування та підібрати персонал.

 

Завдяки цьому підприємство вже не лише вийшло на планові показники, а й планує закуповувати нове обладнання задля розширення асортименту продукції. Також в перспективних планах компанії налагодження тісної співпраці з виробниками сантехнічної продукції, зокрема й на Житомирщині.

«Щиро подякую власнику підприємства Володимиру Поволоцькому та його колективу за те, що обрали для релокації саме Житомирщину та їх незламний дух, який дозволяє їм не лише ставати на ноги, а й розвиватися на нашій гостинній землі», — зазначив Віталій Бунечко.

Окрім цього начальник Житомирської ОВА відвідав Рихальський завод сухого молока, що розташований на місці молочарні, яка була тут майже 100 років тому. А його сучасна історія ведеться з 2008 року. Зараз завод випускає сухе молоко та вершкове масло. За словами керівника підприємства Бориса Гладченко продукція з Рихальського заводу має попит не лише в Україні, а й в країнах Європи та Азії, куди зараз спрямовується до 70% обсягів виробництва.

«Постійна робота з модернізації потужностей, використання альтернативних джерел палива та висока якість продукції дозволяють заводу успішно конкурувати на ринках попри усі труднощі, які принесла у наше життя повномасштабна війна. Дякуємо підприємцям за їх щоденну працю!», — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Версія для друку