Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Житомирщина – привабливий регіон для інвестицій

25 Травня 2021 • 16:52

Кіл-сть переглядів: 425

Сьогодні, 25 травня, в Житомирській ОДА відбулося засідання ради з питань залучення інвестицій.

 

У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації Віталій Бунечко, голова обласної ради Володимир Федоренко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники бізнесу та керівники структурних підрозділів ОДА.

 

«Радий вітати всіх присутніх. Житомирщина є безперечно інвестиційно привабливим регіоном і ми зацікавлені, аби наша область розвивалася економічно. Звичайно є проблемні питання, проте ми готові до діалогу і будемо опрацьовувати подальші кроки», сказав Віталій Бунечко.

Голова ОДА також зазначив, що незважаючи на ускладнення, які несуть з собою карантинні обмеження, бізнес поступово адаптується до роботи навіть у таких умовах.  Про це свідчить той факт, що інвестиційні процеси в області на початку 2021 року активізувалися. У 2020 році області вдалося перевиконати показник освоєння капітальних інвестицій 2019 року майже на 10%, хоча динаміка протягом року була доволі стриманою.

“Крім того, в кінці 2020 та на початку цього року в області було започатковано реалізацію ряду нових інвестиційних проєктівв енергетиці, добувній галузі та сільському господарстві”, – додав Віталій Бунечко. 

Учасники засідання обговорили ряд потенційних інвестиційних проєктів, зокрема з:

 

будівництва ТОВ «НПЦ Сервіс» насіннєвого заводу із виробництва якісного посівного матеріалу за світовими стандартами «Агрокомплекс – зернонасіннєва фабрика»;

 

створення цеху з сушки та заморозки фруктів ТОВ «Беріфуд»;

 

створення підприємства з видобування та переробки бурого вугілля на добрива компанією «ААЗ Трейдінг Ко».

 

Під час засідання було розглянуто важливе питання щодо залучення інвесторів через прозорі процедури продажу об’єктів малої приватизації, як дієвий інструмент економічного зростання регіону. Про це розповіла Наталія Омельченко, заступник начальника РВ – начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях. Роз’яснення Фонду державного майна України про те, чому важлива приватизація, читайте ТУТ.

 

Рада також заслухала проблемні питання діяльності інвесторів, які було систематизовано та направлено на опрацювання.

 

Крім того, в межах засідання ради з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації було підписано меморандуми про співпрацю між: 

 

Житомирською облдержадміністрацією, установою «Агенція регіонального розвитку Житомирської області» та ТОВ «Беріфуд»; 

 

Житомирською облдержадміністрацією, установою «Агенція регіонального розвитку Житомирської області» та компанією «ААЗ Трейдінг Ко».

 

Довідково. ТОВ «Беріфуд» зареєстроване у селі Ставище Житомирського району. Компанія «Беріфуд» впроваджує інвестиційний проєкт зі створення підприємства з переробки (сушки та заморозки) сільськогосподарської продукції поза межами села Йосипівка Житомирського району. В межах реалізації проєкту заплановано створити не менше 10 постійних робочих місць та залучити на будівництво заводу до 30 працівників. Орієнтовна вартість проєкту складає 2 млн. євро.

 

Підприємство «ААЗ Трейдінг Ко» зареєстроване у м. Києві. Компанія реалізовує інвестиційний проєкт зі створення підприємства з видобування та переробки бурого вугілля на добрива за межами та в м.Андрушівка Бердичівського району Житомирської області. В межах проєкту заплановано забезпечити робочими місцями не менше 30 осіб на період будівництва та 50 осіб під час реалізації проєкту. Орієнтовна вартість проєкту складає 1,5 млн. євро.

 

 

Версія для друку