Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко зустрівся з творцями фільму “Людська Витривалість”

10 Травня 2024 • 15:59

Кіл-сть переглядів: 657

Сьогодні, 10 травня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко зустрівся з засновником та керівником змагань з екстремального триатлону «Norseman» Хареком Странхеймом, автором документального фільму «Людська Витривалість» Крістером Фасмером та героєм фільму, атлетом Тарасом Письменним.

 

Також на зустрічі були присутні українська триатлоністка Юлія Єлістратова, керівник ГО «Залізна Країна» Віктор Сокуренко, заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець та начальник Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Сергій Козловець.

 

Вперше прем’єра фільму «Людська Витривалість» відбудеться сьогодні у Житомирі.

«Особисто поспілкувався з цими чудовими людьми. Вони не випадково обрали для презентації свого фільму наше місто, адже Житомир – столиця українського триатлону», — зазначив під час зустрічі Віталій Бунечко.

Щороку десятки тисяч атлетів змагаються тільки за право змагатися у  «Norseman».

 

Право участі вирішує лотерея, і лише інколи організатори надають таку можливість персонально – поза розіграшем. Саме так потрапив на змагання Тарас — легкоатлет та лікар-стоматолог з Харкова. Він щодня бігає своїм містом під звуки повітряної тривоги навколо будинків та стадіонів, які було зруйновано російськими ракетами. Побачивши відео атлета організатори ухвалили рішення надати Тарасу право участі у «Norseman» поза лотереєю.

 

Участь Тараса у змаганнях стала лише початком унікальної співпраці, яка переросла у дружбу. Засновник та керівник «Norseman» Харек Странхейм запропонував партнерам та спортивній спільноті Норвегії зібрати кошти на медичний автомобіль – унікальний пересувний стоматологічний кабінет, у якому Тарас мав би можливість лікувати бійців Української армії прямо на передовій. Кошти на цей автомобіль було успішно зібрано, автомобіль обладнано за останнім словом сучасних технологій, та вже перебуває Житомирі.

 

Окрім цього команда «Norseman» спільно з волонтерами постійно підтримує українських захисників. За весь час вони передали близько 20 автомобілів та понад 200 дронів для потреб ЗСУ. Сьогодні вони привезли 20 квадрокоптерів та інші необхідні речі для військових.

«Подякував учасникам команди за підтримку та віру в Україну. Користуючись нагодою поговорили й про співпрацю та розвиток спорту на Житомирщині. Впевнений, що це стане додатковою можливістю для наших спортсменів і вже найближчим часом наші триатлоністи стануть чемпіонами «Norseman»», — підсумував Віталій Бунечко.

 

 

Версія для друку