Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Візит волонтера з Франції нагадує нам про те, що ми не самотні у своїй боротьбі, — Юрій Денисовець. ВІДЕО

22 Травня 2024 • 16:22

Кіл-сть переглядів: 718

Сьогодні, 22 травня, у Житомирі заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець зустрівся з волонтером із Франції Емманюелем Бюе, який їде на велосипеді із Парижа до Києва.

 

Його метою є збір донатів на придбання обладнання для навчальних закладів України, в тому числі і для укриттів, в яких через тривогу доводиться часто навчатися учням.

 

“Ваш візит нагадує нам про те, що ми не самотні у своїй боротьбі, і що навколо нас є люди, готові допомагати і підтримувати у найскладніші моменти. Глибоко вдячний за вашу позицію і волонтерську діяльність. Ви надихаєте усіх нас на нові досягнення і зміцнюєте віру в те, що разом ми зможемо подолати будь-які труднощі”, — сказав Юрій Денисовець.

 

Також учасники зустрічі поклали квіти до пам’ятника “Захисникам України від російських агресорів” та вшанували хвилиною мовчання Героїв.

 

Насамперед волонтер збирає допомогу для 49 спеціалізованого ліцею із поглибленим вивченням французької мови у м. Київ. Емманюель Бюе постійно підтримує цей навчальний заклад різними проєктами, в тому числі і за власні гроші, сам долучається до викладання французької мови, сприяє у запровадженні у навчальний процес новітніх освітніх технологій.

 

Емманюель зараз пенсіонер, раніше працював в одній із французьких аудиторських компаній. Змолоду захоплювався велоспортом, брав участь у велоперегонах Тур де Франс для аматорів. Він часто мандрує світом на велосипеді, буває в багатьох країнах.

 

Останні 2 роки під час таких подорожей розповідає людям, з якими зустрічається, про Україну, про українців, і чому зараз так важливо допомагати їм. Каже, що йому дуже подобається наша держава, він хоче привернути ще більшу увагу Європи для сприяння у наближенні перемоги над росією.

 

Із Парижа Емманюель Бюе виїхав 29 квітня, проїхав чимало міст та сіл. Аби зібрати донати, свою подорож він висвітлює у соцмережах. Загалом це його четверта веломандрівка із Парижа до Києва, але перша за час повномасштабного вторгнення рф в Україну.

 

 

Версія для друку