Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вогню на заваді

03 Квітня 2015 • 13:02

Кіл-сть переглядів: 808

В облдержадміністрації обговорили заходи з пожежної безпеки.

 

Чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося 3 квітня. Нараду провів в.о. начальника Управління ДСНС України в Житомирській області Олег Держанівський.

 

Основні питання, які розглядалися на засіданні, пов’язані зі станом протипожежного захисту у житлових будинках підвищеної поверховості, порушенням охоронних зон газових мереж та їх забудовою, а також підготовкою лісогосподарських та торфопереробних підприємств до роботи в пожежонебезпечний період 2015 року.

 

Так в області налічується 18 житлових будинків підвищеної поверховості і всі вони знаходяться в місті Житомирі. Після проведення перевірки інженерних систем протипожежного захисту було виявлено ряд порушень. Мешканці багатоповерхівок самовільно встановлюють у коридорах ящики для зберігання майна та облаштовують перегородки, забуваючи про те, що це суперечить правилам пожежної безпеки. З огляду на це, найближчим часом мають бути розроблені і затверджені плани усунення недоліків з чітко визначеними термінами та відповідальними особами.

 

Не менш проблемним для профільних служб залишається порушення правил безпеки під час використання газу в побуті. В жителів області продовжують виявляти несправне газове обладнання, димовентиляціні канали та самовільне втручання в системи газопостачання. Ще один фактор небезпеки – це використання газобалонних установок у багатоквартирних будинках. Незважаючи на законодавчі обмеження, на Житомирщині продовжують виділяти земельні ділянки під забудову чи ведення особистого господарства в охоронних зонах газових мереж.

 

З огляду на те, що з 5 березня в області розпочався пожежонебезпечний період, особлива увага приділяється попередженню виникнення пожеж у лісах. На разі основна причина неконтрольованого поширення вогню пов’язана зі спалюванням сухостою. Для оперативного реагування щодо виникнення і ліквідації лісових пожеж на держпідприємствах лісового господарства області діє 28 протипожежних станцій, укомплектованих 78 пожежними автомобілями.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку