Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Володимир Федоренко зустрівся з Почесним консулом України у місті Бидгощі

03 Березня 2020 • 18:44

Кіл-сть переглядів: 291

Про співпрацю Житомирської області з Польщею в соціальній, освітній, культурній та економічній сфері говорили в облдержадміністрації з Почесним консулом України у місті Бидгощі, Президентом WyższejSzkołyGospodarki паном Кшиштофом Сікорою.

 

Із Почесним консулом зустрілися сьогодні, 3 березня, перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко та заступниця голови ОДА Віра Рогова.

 

В обговоренні питань співпраці Житомирської області з Польщею також взяли участь директор Інституту європейського WSG, професор Світлана Кашуба, директор Інституту європейського WSG, професор Олексій Докучаєв, директор Установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області» Артем Сачук, радник голови ОДА Олександр Паламарчук та т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Наталія Арендарчук.

 

«Від імені голови облдержадміністрації Віталія Бунечка хочу подякувати Вам особисто та польській державі за те, що ви робите для нас, для сучасної України. За вашу дипломатичну діяльність та допомогу у протистоянні російській військовій агресії проти України. Житомирська область – одна з найбільших в Україні. Приємно, що ми маємо найчисельнішу польську громаду. Республіка Польща є одним із найбільших зовнішньоекономічних партнерів Житомирської області. Ми активно співпрацюємо в медичній та інших сферах» – зазначив Володимир Федоренко.

Учасники зустрічі обговорили ряд актуальних питань, серед яких:

 

співпраця в сфері освіти, реалізація спільних освітніх проєктів, навчальних тренінгів, обмін досвідом між закладами вищої та професійно-технічної освіти;

 

обмін культурною спадщиною шляхом проведення спільних заходів, творчих конкурсів;

 

сприяння в організації літнього відпочинку в Польщі дітей учасників АТО Житомирської області;

 

реалізація на Житомирщині інвестиційних проєктів, зокрема в аграрній сфері та інші.

 

Довідково. Експортно-імпортні операції Житомирської області з Республікою Польща за 2019 рік складають 12,0% від загального товарообороту області, що становить 154,2 млн дол. США.

 

За 2019 рік експортних операцій здійснено на суму 74,3 млн дол. США, що на 3,7% менше ніж за 2018 рік, імпортних операцій здійснено на суму 79,9 млн. дол. США, що на 51,0% більше ніж за минулий рік.

 

Станом на 01.10.2019 у сфері інвестиційного співробітництва Польща, серед країн світу, що є партнерами Житомирської області, посідає 5 місце.

 

Загальний обсяг залученого з Польщі капіталу становить майже 7,4 млн. дол. США, що складає 3,0 % від загального обсягу прямих іноземних інвестицій.

 

За участі польських інвесторів на території області утворено 30 підприємств.

 

На території Житомирщини проживає найбільша діаспора поляків в Україні (близько 49 тис. чол. – 3,5% від населення області).

 

 

 

Версія для друку