Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Володимир Гройсман: Бюджет 2018 року передбачає 3% росту ВВП, але це зростання може бути більшим

25 Вересня 2017 • 07:49

Кіл-сть переглядів: 355

Запропонований Урядом проект державного бюджету на 2018 рік передбачає ріст економіки України на 3%, але за умов ухвалення  системних рішень до кінця поточного року, таке зростання може бути більшим.

 

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі одного з загальнонаціональних телеканалів.

 

«Ми чесно внесли бюджет в Парламент 15 вересня, будемо декілька місяців спілкуватися з депутатами, експертним середовищем, аби цей документ став максимально якісним», – сказав Глава Уряду.

 

Він підкреслив, що запропонований бюджет – це бюджет зростання,  заснований на розвитку економіки, а не збільшенні податкового навантаження.

 

«Якщо ухвалимо низку системних рішень, ми можемо збільшити економічне зростання, – запевнив Володимир Гройсман. –  Бюджет 2018 року – це серйозний крок вперед до економічної стабілізації та подальшого росту».

 

Глава Уряду нагадав, що в документі закладені великі програми підтримки ключових галузей економіки та соціальної сфери. Йдеться, зокрема, про збільшення зарплат вчителів на 25%, подальше розширення програми «Доступні ліки», а також про широку підтримку аграріїв – від фермерських господарств  та тваринницьких комплексів до машинобудівних підприємств, які можуть забезпечити селян сучасною технікою.  

Версія для друку