Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Володимира Гройсмана обрано новим Прем’єр-міністром України

14 Квітня 2016 • 09:17

Кіл-сть переглядів: 1 049

Сьогодні, 14 квітня, Верховна Рада підтримала призначення Володимира Гройсмана на посаду Прем’єр-міністра України. За внесену Президентом України Петром Порошенком кандидатуру проголосували 257 народних обранців.

 

Постановою, яку підтримав парламент, депутати також прийняли відставку Арсенія Яценюка з посади Прем’єр-міністра. Водночас цим документом скасовувалася постанова Ради від 16 лютого про визнання роботи уряду Яценюка незадовільною.

 

Під час виступу новий Прем’єр-Міністр України зазначив, що у цей важкий час влада має показати ефективність та проявити політичну волю для того, щоб вивести країну з кризи, пришвидшити проведення реформ та забезпечити незмінність курсу європейської інтеграції. «Це все потребує сьогодні консолідації українського суспільства, Парламенту, формування ефективного Уряду, який може стати основою розвитку нашої країни», – заявив В. Гройсман.

 

Також наголосив, що влада має стати відповідальною, відкритою і ефективною. «Люди хочуть мати перспективу, вони хочуть владу, якій довіряють, і вони хочуть мати достойну якість життя, – підкреслив він. – Ми маємо повернути довіру людей, ми маємо зробити все для того, щоб не було соромно дивитися людям в очі».

 

Володимир Гройсман подякував Коаліції Парламенту та Президенту України за високу довіру. «Присягаю у тому, що буду служити українському народу, і все зроблю для того, щоб ні вам, ні Президенту, ні українському народу не було соромно за мою роботу», – запевнив В. Гройсман.

Версія для друку