Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вперше у Житомирі: україномовна книга про історію Польщі. ФОТО

11 Березня 2016 • 12:27

Кіл-сть переглядів: 963

Сьогодні, 11 березня, у Житомирському державному університеті ім. Івана Франка відбулася презентація книги «Польща – нарис історії» та фотовиставки «В обіймах великого брата. Совєти в Польщі 1944-1993». Захід пройшов за ініціативи Житомирської Обласної Спілки Поляків України, Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці, істориків Інституту національної пам’яті Польщі та підтримки управління культури Житомирської обласної державної адміністрації.

 

Презентували книгу «Польща – нарис історії» для викладачів, студентів історичного факультету консул Республіки Польща у Вінниці Войчех Мразовські та представник Інституту національної пам’яті Польщі Яцек Павловіч.

 

Книга видана польським Інститутом національної пам’яті Польщі українською мовою і висвітлює історію Польщі – важливого сусіда незалежної України.

 

Вона написана спеціально для українців та видана у 2015 році за редакцією Влодзімєжа Менджецького та Єжи Брацисевича за перекладом львівського історика Івана Сварника. У книзі містяться іконографії, мапи, фотографії.

 

Важливе завдання, яке автори поставили перед собою – донести до українського читача бачення поляками власної історії, показ у ній місця українців і України, а також польського розуміння численних спільних епізодів нашої історії. Книга не нав’язує польську точку зору українському читачеві, але сприяє взаєморозумінню обох братніх народів, адже воно є запорукою успішного співробітництва, економічного процвітання у сім’ї європейських народів – поляків і українців. 

Версія для друку