Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Впровадження інклюзивного навчання у школах проходить успішно – Марина Порошенко у Житомирі

04 Вересня 2017 • 12:02

Кіл-сть переглядів: 519

Проект щодо впровадження інклюзивної освіти у навчальних закладах у всіх регіонах країни проходить успішно. І ми вже бачимо результати, тому наступного року будемо звітувати такими цифрами, які будуть вражати.

 

На цьому наголосила Перша леді Марина Порошенко під час робочої поїздки до Житомирської області у суботу, 2 вересня.

 

«Питання інклюзивної освіти в Україні назріло вже давно. І батьки, і діти хочуть нових умов для свої дітей. Дуже приємно, коли батьки дітей з особливими освітніми потребами радісно дізнаються, що в школі проведено реконструкцію приміщень, що вона адаптована для того, щоб приймати таких діток. Адже в таких умовах діти за індивідуальним планом розвитку зможуть отримувати заняття з кваліфікаційними педагогами, в цих школах вони зможуть не тільки навчатись, а й соціально адаптуватись та отримувати повсякденні навички – те, що необхідно для життя. І це найголовніший показник того, що дійсно проект рухається і ми вже відчуваємо результати, тому наступного року ми будемо звітувати такими цифрами, які будуть вражати», – зазначила Дружина Президента, відкриваючи першу Медіатеку у Житомирській інклюзивній школі № 28 імені Івана Виговського.

 

Також Марина Порошенко підкреслила, що «проект щодо впровадження інклюзивної освіти у всіх регіонах країни проходить успішно, за що я вдячна усьому суспільству, освітянам і місцевому керівництву».

 

Загалом в Україні функціонує 68 Медіатек. З 1 вересня впроваджується новий проект у школах – створення ресурсних кімнат.

 

Нагадаємо, що 2 вересня Перша Леді Марина Порошенко ознайомилася з ходом робіт з облаштування Медіатеки в Хорошівській гімназії та в гуманітарній гімназії № 23 ім. М. Очерета. Також Дружина Президента відвідала гала-концерт проекту Music Camp International у Житомирі.

Версія для друку