Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Всеукраїнський фестиваль «Аристократична Україна» представив на Житомирщині етнічний одяг. ФОТО

01 Серпня 2016 • 08:16

Кіл-сть переглядів: 1 382

130 липня на території історико-культурного комплексу Замок-музей Радомисль відбувся перший Всеукраїнський фестиваль-показ етнічного та стилізованого одягу й аксесуарів «Аристократична Україна».

 

У рамках фестивалю пройшов показ-дефіле моделей в історичному та сучасному етно одязі, а також моделями було  представлено різноманітні аксесуари, які доповнюють жіночий образ – прикраси, віночки, сумочки, етно-пояси та інше. Крім того, моделі дефілювали у національному вбранні народів світу. Свої національні вбрання учасникам фестивалю надали посольства Малайзії, Південної Кореї, Турції, Польщі та культурні організацій, котрі об`єднують представників етносів та національних меншин, що проживають на території України.

 

За підсумками фестивалю визначили переможців у таких номінаціях: «Краща українська етно сукня», «Краща етно сукня фестивалю», «Краща вишиванка», «Кращий аксесуар», «Кращий віночок», «Краща модель», «Краща майстриня фестивалю», «Сама вишивала».

 

«Аристократична Україна» і надалі проводитиметься у форматі щорічного фестивалю, на якому свої роботи на рівні з кращими професійними дизайнерами демонструватимуть народні майстри, виступатиме для останніх додатковим стимулом удосконалення майстерності та підвищення їх художнього рівня. А ще захід сприятиме підвищенню самооцінки у звичайних жінок, які замінять на показах професійних моделей. Адже на всеукраїнському фестивалі українського етнічного та стилізованого вбрання «Аристократична Україна» немає моделей 90-60-90, а лише справжні гарні українські жінки, які знають і поважають історію свого роду.  Участь в «Аристократичній Україні»  для моделей та майстринь безкоштовна. 

Версія для друку