Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Всеукраїнський ветеранський велопробіг із нагоди Дня пам’яті захисників України пройшов у Житомирській області. ФОТО

26 Червня 2021 • 17:02

Кіл-сть переглядів: 225

Сьогодні, 26 червня, у Житомирській області пройшов черговий етап Всеукраїнського ветеранського велопробігу з нагоди Дня пам’яті захисників України.

 

Учасники заходу поклали квіти до могил військових на Смолянському кладовищі, до пам’ятників воїнам-афганцям та Героям Небесної Сотні, а також до пам’ятних стендів загиблим воїнам АТО та ООС.

 

Велопробіг присвячений відзначенню 25-ї річниці Конституції України та пам’яті про захисників країни, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

Мета велопробігу – підтримка ветеранів АТО/ООС, популяризація спортивної реабілітації та здорового способу життя серед ветеранської спільноти.

 

Ветерани планують подолати понад 1000 км Україною, проїхавши за маршрутом «Ужгород-Київ», відвідавши такі міста: Стрий, Львів,  Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Житомир та Київ.

 

На шляху від Ужгорода до Києва заплановані зустрічі з родинами загиблих, покладання квітів до пам’ятників та алей слави, спілкування з представниками громадських ветеранських організацій та органів місцевої влади.

 

Нагадаємо, що 28 червня Україна відзначатиме 25-у річницю Конституції. З нагоди відзначення державного свята у Житомирській області проходитимуть урочисті заходи, з ПРОГРАМОЮ яких можна ознайомитися ТУТ.

 

 

Версія для друку