Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вшануймо символ нашої держави разом! ВІДЕО

19 Серпня 2016 • 14:14

Кіл-сть переглядів: 596

23 серпня у Житомирі, на майдані імені С.П. Корольова, відбудуться урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України.

 

Церемонія урочистого підняття Державного Прапора України традиційно розпочнеться о 09.00 й одночасно проходитиме в усіх населених пунктах України за участю представників влади, діячів культури, науки та громадськості.

 

Церемонію проводитиме рота почесної варти згідно з військовим ритуалом. Почесне право підняти Державний Прапор України буде надано  учаснику антитерористичної операції та його дитині.

 

Закликаємо жителів Житомирщини вшанувати один із національних символів, що є втіленням єдності, гідності та традицій державотворення, долучитися 23 серпня до Всеукраїнської патріотичної акції “Прапор у твоєму вікні” та вивісити на всіх будівлях державний прапор.

 

Довідково

 

Після проголошення незалежності України синьо-жовтий національний прапор урочисто було піднято над будинком парламенту в Києві 4 вересня 1991.

 

На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004. Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенка № 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року N 987», яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів.

 


Версія для друку