Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вшануємо Героїв, які загинули в бою, але не зрадили Україну! – Віталій Бунечко. ФОТО

21 Листопада 2021 • 16:45

Кіл-сть переглядів: 557

Сьогодні, 21 листопада, у селі Базар голова житомирської ОДА Віталій Бунечко та голова обласної ради Володимир Федоренко разом із представниками Кабінету Міністрів України та народними депутатами взяли участь у заходах зі вшанування пам’яті загиблих на Житомирщині вояків Армії Української Народної Республіки – учасників II Зимового походу.

 

Так, біля меморіалу Героїв с.Базар пройшов мітинг-реквієм, панахида, покладання квітів та лампадок.

«Рівно 100 років тому на Житомирщині під містечком Базар, поклали своє життя за українську державу солдати та офіцери Армії УНР, страчені більшовиками. Героїзм, патріотизм та прагнення до Незалежності – це та національна ідея, яку ми, українці, несемо через віки. Герої Базару, Герої Крут, Герої нашого сьогодення, які зараз боронять українську державність на Сході. Усі вони своїм життям, своєю звитягою та незламністю раз за разом доводять, що ніякі імперські амбіції не здатні підкорити волелюбного українського народу», — сказав Віталій Бунечко.

Голова ОДА наголосив, що такі пам’ятні дні й через сотню літ нагадують нам про це й закликають до того, аби ми усвідомили та винесли уроки з нашої історії – захищати й берегти свою державність, свободу і незалежність – наш обов’язок.

 

До пам’ятного заходу також долучилися керівництво та жителі Народицької територіальної громади, військовослужбовці, духовенство та молодь.

«Вшануємо Героїв, які загинули в бою, але не зрадили Україну! Вони стали символом стійкості для прийдешніх лицарів Української держави! Герої не вмирають! Слава Україні! Героям слава!» – закликав Віталій Бунечко.

Тематичні матеріали Українського інститут національної памяті дивіться ТУТ.

 

Довідково. Другий Зимовий похід Армії УНР/Листопадовий рейд – партизансько-повстанська операція Армії УНР у жовтні–грудні 1921 року, організована, щоб підняти збройне повстання проти більшовицької влади та відновити українську державність.

 

Другий Зимовий похід став героїчною сторінкою історії українського державотворення. Він не приніс очікуваних результатів – підняти загальноукраїнське збройне повстання не вдалося. Але відвага і самопожертва учасників рейду є взірцем виконання обов’язку перед народом і державою.

 

 

Версія для друку