Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Всі порушення Мінських угод мають отримати належну оцінку наших партнерів

19 Лютого 2015 • 15:51

Кіл-сть переглядів: 603

Президент України Петро Порошенко зустрівся сьогодні, 19 лютого, з Комісаром Європейського Союзу з питань Європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганессом Ганом. Глава держави наголосив, що Україна розглядає місію Європейського Союзу в рамках спільної політики безпеки і оборони, як найоптимальніший варіант миротворчої операції на Донбасі.

 

«Росія як країна-агресор не може і не буде брати участь у миротворчій операції». «Україна не погодиться на такий миротворчий формат, який має загрозу легалізувати багатотисячний російський військовий контингент – нам таких «миротворців» вже вистачає», – зазначив Президент України.

 

Петро Порошенко повідомив, що Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення звернутися до Ради Безпеки ООН з проханням ввести миротворчий контингент для забезпечення дотримання миру та контролю за українсько-російським кордоном у Донецькій і Луганській областях.

 

 «Всі порушення Мінських угод, які ми спостерігаємо протягом останніх днів, мають отримати належну оцінку наших партнерів – Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Канади, всього світу», – вважає Глава держави.

 

Зі свого боку Єврокомісар Йоганесс Ган зазначив: «Закликаю до дотримання режиму припинення вогню. Я особливо закликаю до того, що було погоджено, – відведення важкого озброєння».

 

Під час зустрічі Петро Порошенко висловив вдячність Європейському Союзу, який вже надав близько 95 млн. євро на цілі гуманітарної допомоги постраждалим внаслідок конфлікту на сході України.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку