Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Всі проблеми можна вирішити, об’єднавши зусилля

14 Листопада 2015 • 20:15

Кіл-сть переглядів: 605

14 листопада працівники Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації зустрілися з демобілізованими військовослужбовцями Новоград-Волинського району.

На цьому заході були присутні голова райдержадміністрації Володимир Михнюк, його заступники, заступник голови районної ради Дмитро Рудницький, представники управління соціального захисту, а також члени Спілки ветеранів, інвалідів, учасників АТО та бойових дій.

Як зазначило керівництво району, питання соціального захисту демобілізованих військовослужбовців знаходиться на постійному контролі влади. Працівниками управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської райдержадміністрації щотижнево організовуються зустрічі з членами сімей загиблих учасників антитерористичної операції.

У Новоград-Волинському районі мобілізовано 657 чоловік (за час проведення першої-шостої хвилі мобілізації). На даний час демобілізовано 324 військовослужбовця, з яких 193 –  учасники антитерористичної операції.

Статус учасника бойових дій отримали 225 військовослужбовців. З числа мобілізованих загинуло 17 військовослужбовців, 41 отримав поранення.

У Новоград-Волинському районі діє програма соціальної підтримки військовослужбовців та сімей загиблих, що брали участь в АТО. На її виконання передбачено 225 тис. грн із районного бюджету. Вже надано 64,0 тис. грн. на матеріальну допомогу пораненим військовослужбовцям.

Управлінням Держземагентства  у районі видано 54 дозволи на розробку проектів землеустрою учасникам АТО, на розгляді знаходяться 24 заяви, сформовано 35 пакетів документів для виділення земельних ділянок.

Протягом 2015 року оздоровлено 80 дітей, батьки яких брали участь в АТО, з яких:
14 дітей – за кордоном;
39 дітей – пришкільні табори;
15 дітей – санаторій «Кам’яний Брід»;
2 дітей – УДЦ «Молода Гвардія»;
10 дітей – за кошти підприємств, спонсорів, волонтерів.

Комунальним закладом «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоград-Волинського району» постійно проводиться обов’язковий медичний огляд військовослужбовців, звільнених у запас (демобілізованих), які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період, та направлення демобілізованих військовослужбовців, у яких виявлені порушення  стану здоров’я, на стаціонарне (амбулаторне) обстеження, лікування, реабілітацію у заклади охорони здоров’я. Диспансеризовано 163 демобілізованих військовослужбовців із визначенням необхідності в санаторно-курортному лікуванні та реабілітації.

Значна увага приділяється професійній адаптації демобілізованих учасників АТО. Так, наприклад, шість осіб виявили бажання отримати освітні послуги, двом видано направлення на курси водіїв, а один учасник АТО пройшов навчання (вартістю 5,9 тис. грн.) на курсах водіїв у Ярунському МНВК.

Секретар Центру Вікторія Мельниченко розповіла присутнім про роботу Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації, про благодійний довгостроковий проект «Друг Героя», створений для реабілітації бійців та ветеранів із психологічними травмами, спричинені війною, за допомогою службових собак. Також було презентовано роздаткові матеріали для військовослужбовців із зазначенням переліку документів необхідних для:
    надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які отримали поранення та захворювання в ході проведення антитерористичної операції;
    надання одноразової грошової допомоги сім’ям мобілізованих військовослужбовців;
    оформлення земельної ділянки тощо.

Співробітники Центру допомоги учасникам АТО, зокрема лікар-психолог Олександр Аврамчук, представник департаменту соцзахисту Лариса Алексієнко та представник Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Володимир Руднік надали присутнім консультації та відповіли на всі запитання.

Голова райдержадміністрації Володимир Михнюк зазначив, що лише разом, об’єднавши свої зусилля, можна вирішити проблеми наших захисників – учасників АТО.

Версія для друку