Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Виробникам Житомирщини представили політику розвитку українських виробників «Зроблено в Україні». ВІДЕО

03 Липня 2024 • 12:42

Кіл-сть переглядів: 110

В Житомирській обласній військовій адміністрації відбулась презентація політики розвитку українських виробників «Зроблено в Україні».

 

У обговоренні взяв участь начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, його заступник з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Лопушанський, представники Міністерства економіки України, Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку, структурних підрозділів ОВА, а також більше 50 представників промислових підприємств Житомирщини.

«Ті, хто є власниками брендів «Зроблено в Україні» — основа економічної стабільності нашої Держави. Житомирщині є чим пишатися, ми маємо велику кількість виробників готової продукції, які зібралися сьогодні тут. Важливо, що за час повномасштабного вторгнення рф України з Житомирщини не пішов жоден інвестор, а навпаки, в області з’явилися і нові підприємства. У свою чергу хочу запевнити, що керівництво області всіляко сприятиме вашій роботі, завдяки якій бюджет області та країни в цілому має змогу наповнюватися», — зазначив Віталій Бунечко.

Мета політики «Зроблено в Україні» — зміна структури економіки з сировинної на промислову. Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, зауваживши, що досягнення показника 20% частки переробної промисловості у ВВП означатиме подолання бідності й зростання економічної стійкості. Адже власна промисловість — це робочі місця для українських громадян в своїй країні, це податки для фінансування армії і економічна самодостатність.

 

В межах політики «Зроблено в Україні» реалізуються програми за трьома напрямками: розвиток виробництва через формування попиту на українські товари, сприяння інвестиціям у промислове виробництво та підтримка несировинного експорту.

 

Вже зараз виробники Житомирщини мають доступ до низки програм підтримки.

 

Зокрема, попит на українські товари з боку держави, приватного сектору і громадян підтримає політика локалізації в публічних закупівлях, програма компенсацій при купівлі с/г техніки українського виробництва, програма «Шкільний автобус», а також іпотечна програма, що формує попит на будівельні матеріали і роботи.

 

Інвестиціям у промислове виробництво сприятимуть гранти на розвиток переробних підприємств до 8 млн грн; доступні кредити «5-7-9», програма підтримки проектів зі значними інвестиціями і індустріальні парки. Окрім цього — спрощення зміни цільового призначення с\г землі в промислову та страхування інвестицій від воєнних ризиків.

 

Розвиток несировинного експорту сприятимуть продовження безмитного режиму торгівлі з ЄС і рядом інших країн, а також фінансові інструменти Експортно-кредитного агентства.

 

Більш детально з програмами і політиками Зроблено в Україні можна ознайомитись на сайті Міністерства економіки https://www.me.gov.ua або за посиланням.

 

В рамках реалізації державної політики «Зроблено в Україні» з Житомира стартувало всеукраїнське роуд-шоу каталогу «Українська техніка для громад», де міститься інформація про міський транспорт, комунальну і спеціальну техніку українського виробництва. Загалом 255 одиниць техніки, які виробляються на 32 підприємствах з 14 областей України. Каталог був представлений громадам Житомирської області.

 

З каталогом «Українська техніка для громад» можна ознайомитись в електронному вигляді за лінком https://catalog-madeinua.com.ua

 

Версія для друку