Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

виробили 1 млн. 903 тис. тонн зернових

13 Лютого 2015 • 12:58

Кіл-сть переглядів: 577

Індекс виробництва сільськогосподарської продукції на Житомирщині у минулому році склав 105%. Непоганих результатів досягнуто вже в поточному році. За підсумками січня індекс сільськогосподарського виробництва становить 100,9%, а  об’єм виробленої продукції – понад 40 млн. т. Такі дані навів директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський під час традиційної зустрічі представників влади з керівниками банківських установ перед початком комплексу весняно-польових робіт.

 

У галузі тваринництва, яка, за словами посадовця,  є локомотивом роботи сільського господарства, досягнуто таких результатів: об’єми виробництва молока склали 560 тис. т, м’яса – 80 тис. т.  У 2014 році збільшено виробництво яєць, меду, інших продуктів тваринництва.

 

Впродовж останніх п’яти років Житомирщина сягнула за мільйонний рубіж виробництва зерна. У минулому році аграрії області виробили 1 млн. 903 тис. т зернових, і станом на 1 січня 2015 року Житомирщина відправила на експорт 650 тис. т зерна.

 

«Той факт, що у непростих умовах сьогодення третина вирощеного в області зерна пішла на експорт, доводить, що аграрний сектор є і залишається становим хребтом економіки. Поки що аграрна галузь – єдина, яка заробляє і поповнює золотовалютні запаси держави за рахунок експорту в тому числі зернових», – переконаний Микола Дідківський.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку