Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вишевицька спеціальна школа Житомирської облради отримала подарунки від волонтерів

28 Грудня 2023 • 16:37

Кіл-сть переглядів: 201

Організували незвичну місію до Вишевицької спеціальної школи на Житомирщині представники благодійної організації «БФ «Help For Ukraine». В рамках програми, що реалізується фондом, волонтери привезли вихованцям 20 ліжок, ламелей, матраців і теплих ковдр, одяг і взуття. Окрім подарунків, волонтери влаштували «Хімічне шоу» та привезли ще одну несподіванку – святкове частування від віце-президента Асоціації шеф-кухарів України, співвласника, бренд-шефа групи ресторанів «Наживо» River Stone Олексія Повторейка.

 

Гуманітарна допомога благодійному фонду була реалізована завдяки партнерам – німецьким фондам «Medical» та «Ukraine never alone», а також Міжнародному фонду «Nova Ukraine» за сприяння амбасадору фонду Євгенія Кошового.

 

Діти захоплено стежили за дивним світом відкриттів і шиплячих експериментів: смакували рідким азотом зі смаком апельсину та перевіряли власну супер-силу, влаштовували крейзі-вибух туману з подальшим міні-диско-паті. А ще — «підпалювали» руку, приймали чарівний душ, готували чародійні суміші, з яких народжувалися потім казкові дива.

«Дітки Вишевицької спеціальної школи – особливі. І не тільки тому, що мають різні порушення розвитку. Вони потребували й до війни підвищеної уваги. Нині ж – тим більше. І не лише матеріальної, а й моральної… Для них під час війни атмосфера свята – надважлива, — зазначають організатори.

Довідково. БФ «Help for Ukraine» – благодійна організація, заснована в перші дні повномасштабного вторгнення. Надає допомогу постраждалим від війни українцям, медзакладам і ЗСУ. Під його постійною опікою знаходиться понад 100 військових частин, лікарень і шпиталів. Адресну допомогу за час існування фонду вже отримало понад 80000 переміщених осіб із зони бойових дій, близько 50 дитбудинків, інтернатів, садочків і шкіл.

 

Зокрема, не так давно допомогу отримала і Бердичівська спеціальна школа та інші заклади Житомирщини.

 

 

Версія для друку