Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як абітурієнти вступатимуть до ВНЗ у цьому році?

05 Травня 2016 • 14:33

Кіл-сть переглядів: 840

 

Цього року всі абітурієнти подаватимуть документи до вступу через Інтернет, що дозволить уникнути черг у приймальних комісіях. Про це сьогодні заявила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

 

Вона зазначила, що вступники матимуть можливість подавати до 15 заяв на вступ без обмеження кількості навчальних закладів. Таким чином абітурієнти зможуть більше концентруватися на конкретній спеціальності при вступі.

 

Також скасовано позаконкурсний вступ до вищих навчальних закладів, натомість уведено систему вступу за квотами для осіб, які мають захворювання, що перешкоджають проходженню ЗНО, дітей-сиріт та учасників бойових дій.

 

Міністр звернула увагу, що наразі триває тестування системи, яка виконує розподіл державного замовлення з урахуванням пріоритетності вступників з високими балами безпосередньо у електронній базі. Декілька останніх років програмне забезпечення Єдиної державної електронної бази з питань освіти фактично розроблялось і знаходилось у власності приватної фірми. «Ми переконані, що програмне забезпечення державної бази, яка містить всі дані наших випускників, студентів і викладачів, має супроводжуватись виключно на державному рівні», – наголосила Міністр. У бюджеті закладено кошти для викупу програмного забезпечення у приватних власників.

 

Володимир Гройсман підтримав позицію Міністра освіти і науки та доручив Міністерству юстиції України спільно з МОН якнайшвидше опрацювати питання викупу програмного забезпечення ЄДЕБО.

 

Нагадуємо, що сьогодні у Житомирській області 9044 особи пройшли тестування з української мови та літератури.

 

Довідково:

 

У цьому році на зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалися 267 172 особи. З них випускники поточного року складають 200 510 учасників, випускники минулих років – 48 263. Кожен з них може скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

 

Версія для друку