Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як безпечно скупатися на Водохреща

18 Січня 2016 • 08:40

Кіл-сть переглядів: 731

Під час Водохрещення у всіх містах і селах люди поспішають до храмів аби принести додому  освяченої води. На річках чи озерах на льодовому покриві обов’язково вирубується ополонка у вигляді хреста. Згідно усіх традицій, найхоробріші занурюються у крижану воду адже таким чином можна очиститися від гріхів і хвороб.

 

Для забезпечення безпеки населення під час масових купань, пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС Житомирщини перебуватимуть у черговому режимі й у будь-яку хвилину прийдуть на допомогу. Також буде працювати додатковий пересувний пункт обігріву.

 

Кожен громадянин повинен бути свідомим того, що його безпека залежить, в першу чергу, від власної поведінки. Обираючи місце для занурення, зверніть увагу на визначені органами місцевого самоврядування пляжі, адже такі місця є найбільш безпечними.

 

Якщо ви визначилися із місцем для занурення, то пам’ятайте про  дотримання елементарних правил поведінки на воді та рекомендацій медиків щодо занурення у крижану ополонку.

 

Перед купанням бажано мати попередній досвід занурень в холодну воду. Пам’ятайте, що перебування в крижаній воді незагартованих людей може спричинити до загального переохолодження організму та «холодового» шоку. Рекомендується усім, хто планує омиватися в холодній воді, перед зануренням в ополонку розігрівати тіло, занурюватися лише по шию, не замочуючи голову. Оптимальний час перебування в ополонці варто обмежити до 1 хвилини.

 

Під час святкування не заходьте у воду в нетверезому стані, адже алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку та створює ілюзію безпеки.

 

Не залишайте поблизу річки чи ставка без нагляду дітей.

 

Будьте уважними та обережними, бережіть своє життя та життя своїх близьких.

Версія для друку