Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як мінімум 80 % площі області має бути охоплено ОТГ, – Ігор Гундич

20 Червня 2017 • 12:08

Кіл-сть переглядів: 705

За підсумками 2016 року Житомирщина стала лідером з децентралізації за кількістю створених громад. Планка поставлена – необхідно й надалі тримати марку.

Про це сьогодні, 20 червня, сказав голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич під час виступу на Координаційній зустрічі «Реформа місцевого самоврядування і децентралізація влади в Україні: успіхи та перспективи».

«Зараз я ставлю завдання не щодо кількості ОТГ, а якості та охоплення території. Якщо у 2016 році 35% території області було охоплено об’єднаними громадами. Ми поставили перед собою досить амбітне завдання – щоб як мінімум 80% території області було охоплено ОТГ. І ми його виконуємо. Вже зараз об’єднані громади показують приклад іншим, як можна жити після об’єднання, коли бюджети громад зростають у 7 разів (власні надходження у 3 рази), коли відновлюються закинуті на десятки років садочки, осучаснюються школи, будуються дороги, утеплюються соціальні об’єкти, відкриваються ЦНАПи», – сказав Ігор Гундич.

Також він додав, що Житомирщина зорієнтована на комплексний підхід до забезпечення просторового розвитку територій: «Ми виокремили 4 напрямки, за якими розробили комплекс заходів і які впроваджувати починаємо з 2017 року – це освіта, охорона здоров’я, центри безпеки і ЦНАПи».

Нагадаємо, що на відкритті Координаційної зустрічі Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко наголосив, що реформа децентралізації – одна з найбільш успішних в Україні.

 

Версія для друку