Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як на Житомирщині святкуватимуть День захисників і захисниць України. ПЛАН ЗАХОДІВ

13 Жовтня 2021 • 14:50

Кіл-сть переглядів: 163

З нагоди відзначення у 2021 році Дня захисників і захисниць України у Житомирі відбудеться низка урочистих заходів. Про це повідомляє Департамент культури, молоді та спорту Житомирської ОДА.

 

12-14 жовтня у приміщенні Житомирської облдержадміністрації відкрито виставку фотохудожника Леоніда Шрайбікуса «Погляд миру» та фотовиставку Віктора Одоміча.

 

13 жовтня 

 

Протягом дня «Козацьке коло у Кодні» (с.Станишівка);

 

18.30 – свято «Під покровом козацького духу» (Поліський академічний ансамбль пісні і танцю «Льонок» ім.І.Сльоти) (Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера).

 

13-14 жовтня 

 

Протягом дня – екскурсії для членів сімей учасників АТО/ООС, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні (Житомирський обласний краєзнавчий музей, Національний музей космонавтики ім. С.П. Корольова, Житомирський обласний літературний музей Житомирської обласної ради, Літературно-меморіальний музей В.Г. Короленка).

 

14 жовтня 

 

08.00-16.00 – виставка військової техніки (майдан ім. С.П.Корольова);

 

09.00 – спільна поминальна молитва та покладання квітів до могил загиблих (померлих) учасників АТО/ООС (Смолянське міське військове кладовище, вул. Селецька);

 

10.00-13.00 – «Смуга перешкод» (Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова);

 

11.00 год.урочисте відкриття пам᾽ятного знаку/композиції «Захисникам України у війні з російським агресором» (майдан Перемоги);

 

11.00-16.00  – «Покровська ярмарка» з проведенням майстер-класів майстрами області (кінотеатр «Жовтень»);

 

12.00-15.00  – святкова програма Фольклорного ансамблю національного обряду “Родослав” (кінотеатр «Жовтень»);

 

12.30-15.00 – показові виступи: Козак Лис; Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова; Головне управління Національної поліції України в Житомирській області; Житомирський осередок Української скаутської організації «Пласт»; Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських; стрільба з лука (кінотеатр «Жовтень»);

 

13.00-15.00  – Польова кухня (кінотеатр «Жовтень»).

 

З огляду на складну епідеміологічну ситуацію у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції Житомирська ОДА закликає громадськість дотримуватися карантинних обмежень, використовувати захисні маски та тримати соціальну дистанцію під час святкувань!

 

Нагадаємо, що 12 жовтня у Житомирі відбувся фінал чемпіонату з футзалу за Кубок Міністра оборони України, присвячений Дню захисників і захисниць України.

Версія для друку