Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як обиратиметься керуючий багатоквартирним будинком

07 Липня 2016 • 09:14

Кіл-сть переглядів: 677

1Мінрегіон затвердив Порядок проведення конкурсу з надання послуги з управління багатоквартирним будинком.

 

Документом передбачено, що організатор конкурсу (виконавчий орган місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок) складає перелік будинків, в яких не створено ОСББ, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, і оголошує по ним конкурс з призначення керуючого.

 

Для його проведення організатор конкурсу створює конкурсну комісію, яка для проведення конкурсу готує конкурсну документацію. Організатор розміщує на офіційному сайті органу місцевого самоврядування та в ЗМІ оголошення про проведення конкурсу.

 

За участь в конкурсі може бути встановлена плата, але не більше 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожний об’єкт конкурсу.

 

Учасником конкурсу може бути ФОП або юридична особа-СПД. Для участі в конкурсі учасники подають заяву, при цьому конкурсна пропозиція подається по кожному об’єкту окремо.

 

Конкурсні пропозиції реєструються конкурсною комісією, розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями проводиться на наступний день після закінчення строку їх подання на засіданні конкурсної комісії під час і в місці, вказаним в оголошенні про проведення конкурсу, в присутності учасників конкурсу, які подали конкурсні пропозиції, або уповноважених ними осіб .

 

Оцінка конкурсних пропозицій здійснюється за бальною системою, яка визначається організатором конкурсу.

Переможцем конкурсу визначається його учасник, який набрав максимальну кількість балів по об’єкту. У разі, якщо в конкурсі взяв участь тільки один учасник і його пропозиція не була відхилена, він оголошується переможцем конкурсу.

 

Підписаний протокол засідання конкурсної комісії є підставою для прийняття виконавчим органом місцевої ради протягом 5 календарних днів з моменту його підписання рішення про призначення керуючого.

 

Договір про надання послуги по кожному багатоквартирному будинку, що входив в об’єкт конкурсу, строком на 1 рік від імені співвласників багатоквартирного будинку підписує уповноважена особа виконавчого органу місцевої ради, за рішенням якого призначається керуючий.

 

Інформація про керуючого, з яким укладено договір, доводиться до відома співвласників багатоквартирного будинку шляхом розміщення відповідного оголошення на офіційному сайті органу місцевого самоврядування та в кожному конкретному будинку (на прибудинковій території), в тому числі на інформаційних стендах у під’їздах будинків і біля них. Оголошення повинно містити інформацію про повне найменування (прізвище, ім.’я, по батькові) керуючого, його контактні телефони, номер і дату укладення договору, ціну послуги.

Версія для друку