Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як покращити комунікацію між владою та переселенцями?

15 Квітня 2016 • 12:53

Кіл-сть переглядів: 1 059

Сьогодні,15 квітня, в Житомирській обласній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича відбувся круглий стіл на тему: «Інформаційні потреби переселенців Житомирщини: як покращити комунікацію між владою, переселенцями, НДО та ЗМІ і забезпечити доступ до важливої інформації».

 

В обговоренні взяли участь координатор взаємодії з громадськістю регіонального представництва Уповноваженого з прав людини Олена Коваленко, керівник регіонального представництва Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України Петро Грибан, позаштатний радник Міністерства соціальної політики з питань ВПО в Житомирській області Максим Свірський, внутрішньо переміщені особи, представники ЗМІ та громадськості.

 

«Наша область працювала на випередження. З початку був створений штаб для осіб, які були вимушені приїхати з окупованих територій, далі була організована цілодобова «гаряча» лінія та затверджена обласна Програма соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області. Також в області реалізується програма «Власний дім», яка діє шляхом створення системи стимулювання індивідуального будівництва в сільській місцевості через надання довгострокових пільгових позик», – зауважив Максим Свірський.

 

Згідно з висновками Європейської дослідницької асоціації та моніторингом регіональних медіа, проведеним Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика, місцеві та центральні засоби масової інформації недостатньо інформують громадськість про проблеми переселенців. Тимчасово переміщені особи також не мають задовільного доступу до офіційної інформації: часто не знають про рішення місцевої та центральної влади.

 

Окреслені вище питання обговорили сьогодні учасники засідання за круглим столом.

 

Довідково. Загальна кількість переселенців у Житомирській області станом на  початок 2016 року становила 6622 особи, у тому числі 1805 дітей, 2115 пенсіонерів та інвалідів, 874 чоловіків, жінок (за інформацією департаменту праці та соціального захисту населення  Житомирської області). Ця цифра постійно зростає, оскільки щодня до області прибуває 20-30 осіб. Тож, нині чисельність ВПО , які проживають на території області перевищує 7 тисяч осіб. 

Версія для друку