Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як правильно заповнити декларацію для призначення субсидії

16 Квітня 2015 • 14:31

Кіл-сть переглядів: 6 697

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та заступник начальнику відділу державних соціальних допомог департаменту праці та соціального захисту облдержадміністрації Наталя Крошко у прямому ефірі телеканалу «СК-1» 15 квітня пояснювали особливості призначення житлової субсидії. Аби унеможливити помилки при заповненні бланків, допомогти громадянам розібратися заздалегідь в усіх питаннях.

 

За словами Ярослава Лагути, станом на 4 квітня 100% заяв і декларацій було доставлено споживачам послуг. Роботу з розповсюдження бланків на Житомирщині розпочали найпершими в Україні.

 

Заповнені бланки можна занести особисто до управлінь соцзахисту за місцем проживання, надіслати поштою або звернутися до визначених уповноважених осіб, що є у кожній селищній і сільській раді.

 

Не потрібно збирати ніяких додаткових довідок, наголосив заступник голови облдержадміністрації. По області розповсюджено листівку «Три кроки до субсидії», в якій пояснюється, що потрібно заповнити заяву і декларацію, надіслати їх і отримати лист-відповідь про призначення субсидії. Розмір субсидії буде вказано у наступних квитанціях за комунальні послуги.

 

З усіх питань щодо субсидій можна звертатися за телефонами «гарячої лінії»: управління праці та соціального захисту населення Корольовської районної ради м. Житомира – 33-19-34, 33-10-53, управління праці та соціального захисту населення Богунської районної ради м. Житомира – 42-50-25, 42-50-00, 42-50-24, департаменту праці та соціального захисту населення – 24-14-08.

 

Гості студії відповіли на питання глядачів. Так, право на субсидію має особа, на яку відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації. Це може бути особа, яка винаймає житло на підставі договору оренди.

 

Субсидія, пояснила Наталя Крошко, призначається з урахуванням соціальних норм та нормативів користування комунальними послугами. З 1 жовтня соціальна норма житла, на яку надається житлова субсидія, складає 13,65 кв. м на 1 особу та додатково 35,22 кв.м на сім’ю.

 

Цей вид державної допомоги вперше буде призначатися на підставі даних, задекларованих споживачем послуг. У разі неправильно вказаних доходів надміру нарахована субсидія повертається громадянином у подвійному розмірі.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку