Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як розвиватиметься культура в об’єднаних громадах Житомирщини

08 Листопада 2017 • 09:34

Кіл-сть переглядів: 832

Що робити громадам із закладами культури, які зміни внесли у законодавство, хто фінансуватиме культуру та як подавати звітність – такі питання обговорили представники ОТГ Житомирщини.

 

Семінар відбувся сьогодні, 8 листопада, у Житомирі.

 

За словами організаторів заходу – управління культури облдержадміністрації – на сьогодні завдання громад не лише підтримувати ті культурні об’єкти, які є на їхніх територіях, але і навчитися заробляти на них кошти.

 

«Завдання громад не лише зберігати культурні пам’ятки, але і популяризувати їх за рахунок розвитку туризму, використовувати об’єкти культурної спадщини для туристів. Утримання таких об’єктів лягає на бюджет громади. Тому громадам потрібно навчитися заробляти на таких пам’ятках», – зазначила начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури ОДА Неоніла Кучеренко.

 

Учасники семінару обговорили питання розвитку бібліотек як культурно-просвітницьких центрів громади, збереження матеріальної культурної спадщини, використання об’єктів культурної спадщини для розвитку туризму, а також розглянули сучасне нормативно-правове забезпечення розвитку туризму у громадах та обговорили, як планувати роботу та здавати статистичну звітність.

 

1

 

2

 

1

 

3

 

4

 

5

 

6

 

8

 

9

Версія для друку