Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як відбуватиметься модернізація професійно-технічної освіти у рамках децентралізації

24 Березня 2016 • 10:27

Кіл-сть переглядів: 712

Під час засідання Уряду 23 березня 2016 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт розповів про модернізацію професійно-технічної освіти в регіонах країни в рамках децентралізації повноважень влади.

 

«Міністерство рекомендує головам обласних і Київської міської державної адміністрацій утворити міжгалузеві ради професійно-технічної освіти, або ради стейкхолдерів, з метою обговорення регіонального замовлення на підготовку кадрів за планом модернізації мережі професійно-технічних навчальних закладів з урахуванням необхідності їх укрупнення упродовж 2016-2018 років», – зазначив Сергій Квіт .

 

Міністр пояснив, що в областях краще розуміються на тому, яка індустрія є в області та перспектив її розвитку, які кадри і професії потрібні на місцях.

 

Сергій Квіт підкреслив, що модернізація мережі закладів професійно-технічної освіти призведе до зменшення числа юридичних осіб, але кількість учнів ПТНЗ в перспективі повинна тільки зрости.

 

Щодо роздержавлення професійно-технічних навчальних закладів Міністр повідомив, що МОН, Київська міська і обласні державні адміністрації будуть забезпечувати підготовку до передачі професійно-технічних навчальних закладів із державної власності до комунальної власності відповідних територіальних громад відповідно до норм статті 27 Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік».

Версія для друку