Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як Житомирщина репетирує свято під дощем. ФОТО

07 Травня 2015 • 14:13

Кіл-сть переглядів: 916

 

 

 

Дощ і холод не може зупинити підготовку Житомирщини до вшанування пам’яті загиблих у роки Другої світової війни та на сході держави.

 

7 травня біля Монументу Слави в Житомирі відбулася репетиція урочистостей, що проходитимуть об 11.00 год. 9 травня, в День Перемоги над нацизмом у Європі. Організатори визначали локацію учасників та прораховували тривалість і особливості всіх заходів.

 

Підготовка до заходу здійснюється за графіком та відповідно до сценарію. Основним символом 8-9 травня будуть маки пам’яті. Встановлення найбільшого маку – пелюсток квітки навколо вічного вогню – розпочнеться вже завтра. Таким чином 9 травня під час урочистостей громада утворить із квітів у металевій конструкції єдиний символ – мак пам’яті.

 

У програмі 9 травня також передбачено інсталяцію макового поля із 2 тис. квіток, макове конфетті, коридор пошани та передачу символічної гільзи від ветеранів війни учасникам АТО.

 

Нагадуємо, що цього дня будуть посилені заходи безпеки.

 

Запрошуємо житомирян та гостей міста 9 травня об 11.00 год. до Монументу Слави. Вітається державна символіка та маки пам’яті. Виїзд ветеранів війни буде організовано з площі Перемоги о 9.30 год.

 

01

 

03

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

Версія для друку