Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Яке реформування чекає на комунальні друковані ЗМІ Житомирщини

05 Серпня 2015 • 10:00

Кіл-сть переглядів: 815

6-7 серпня в Житомирі відбудеться міжнародний семінар-тренінг з підготовки до реформування комунальних друкованих засобів масової інформації в Україні «Розвиток незалежних місцевих друкованих видань в Україні: як створити професійну газету в сучасних умовах».

 

На сучасній медіа-карті комунальних ЗМІ України Житомирська область займає особливе місце. Аналіз показує, що місцева комунальна преса отримує найменшу дотацію з бюджетів – менше 3% від сукупного валового доходу редакцій. Крім того, варто відзначити, що минулий рік 23 з 26 комунальних газет завершили без збитків. Сукупний прибуток більш, ніж удвічі перевищив суму бюджетних дотацій.

 

Відповідно до Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, Україна добровільно взяла на себе зобов’язання  поступово наблизити своє законодавство до законодавства ЄС, в тому числі в частині роздержавлення державних і комунальних друкованих засобів масової інформації. Саме тому у вересні Верховна Рада розглядатиме проект Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (реєстр. № 1123).

 

Про зміни, які відбуватимуться у комунальних друкованих ЗМІ, і не лише про це розмовлятимуть у Житомирі.

 

6 серпня о 10.30 у готелі «Рейкарц» за адресою м. Житомир, Площа Замкова, 5/8 розпочнеться перший день семінару-тренінгу «Розвиток незалежних місцевих друкованих видань в Україні: як створити професійну газету в сучасних умовах», де журналісти зможуть поспілкуватися з експертами щодо реформи державних і комунальних друкованих ЗМІ, отримати коментарі в Олександра Бухтатого, головного консультанта Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України, Секретаря Національної спілки журналістів України; Валерія Горобця, секретаря НСЖУ, редактора районної газети «Трудова слава», Херсонщина; Костянтина Григоренка, секретаря НСЖУ, головного редактора комунальної газети «Обрії Ізюмщини» (Харківська область); Тетяни Котюжинської, президента Асоціації медіа-юристів України, секретаря Національної спілки журналістів України.

 

Захід організовано за підтримки спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

 

З детальною програмою семінару можна ознайомитися тут.

 

Для акредитації та отримання докладнішої інформації звертатися до Орисі Федорчук, асистента спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні» за тел. 067-495-40-51, Orysya.FEDORCHUK@coe.int. 

Версія для друку