Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Яку допомогу з обласного бюджету можуть отримати сільгоспвиробники області

21 Липня 2016 • 08:57

Кіл-сть переглядів: 634

Сьогодні, 21 липня, депутати Житомирської обласної ради затвердили Порядки використання коштів відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки.

 

Зокрема, Порядок використання коштів з обласного бюджету для часткового відшкодування вартості витрат на сертифікацію відповідності виробництва органічної продукції та часткового відшкодування вартості органічного насіннєвого матеріалу сільськогосподарським підприємствам. Він передбачає, що компенсація з обласного бюджету надається сільськогосподарським підприємствам:

 

– у розмірі 50% у національній валюті понесених витрат із проведенням  та підтвердженням відповідності виробництва органічної продукції (сировини) та видачею сертифіката відповідності у рослинництві, тваринництві та переробці сільськогосподарської продукції, але не більше 50 тисяч гривень одному суб’єкту господарювання незалежно від видів сільськогосподарської діяльності та видів продуктів переробки;

 

– у розмірі 20% вартості придбаного насіннєвого матеріалу, але не більше 400 грн на 1 га.

 

Затверджено Порядок надання і використання спеціальної бюджетної дотації з обласного бюджету сільськогосподарським товаровиробникам, що спрямовується на вирощування гречки на зерно та вирощування льону.

 

Спеціальна бюджетна дотація з обласного бюджету спрямовується у розмірі триста гривень на вирощування 1 га гречки на зерно сільськогосподарським товаровиробникам та у розмірі дві тисячі гривень на вирощування 1 га льону.

 

Серед порядків також формування і використання коштів обласного бюджету, що спрямовуються для надання пільгових кредитів  індивідуальним сільським забудовникам.

Версія для друку