Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Який район спрацював найкраще?

16 Вересня 2015 • 07:05

Кіл-сть переглядів: 954

Вчора, 15 вересня, керівники Черняхівського та Чуднівського районів доповіли голові Житомирської ОДА Сергію Машковському про готовність до осінньо-зимового періоду.

 

За словами голови Черняхівської райдержадміністрації Анатолія Підлісного, 24 котельні у сфері освіти повністю готові до опалювального сезону. 3 котельні в районі планується перевести на альтернативні види палива. В комунальних підприємствах проведені необхідні ремонтні роботи. На сьогодні проблемною залишається лише 1 котельня в Головино.

 

В Черняхівському районі за новим порядком вже 2302 домогосподарства отримали житлові субсидії за новим порядком. Здійснюються виїзди робочої групи у віддалені села, де на місцях приймаються документи у населення на оформлення субсидій. Голова РДА пообіцяв, що з цього питання район до 15 жовтня вийде на показник 100 %.

 

Сергій Машковський звернув увагу Анатолія Підлісного на необхідність оптимізації у сфері охорони здоров’я Черняхівщини.

 

У Чуднівському районі функціонує 45 котелень, які вже на 100 % готові до нового опалювального сезону. Заборгованість за енергоносії відсутня. Лікарні та амбулаторії також готові до настання холодів, одна котельня у сфері охорони здоров’я потребує переведення на альтернативні види палива.

 

Проте у цьому районі існує особлива проблема з дорожнім господарством. На Чуднівщині є села, в яких взимку снігові замети сягають 4 метрів. Техніки, яка могла б справитися з такою ситуацією, немає навіть на території всієї Житомирської області. Голова Чуднівської РДА Петро Яригін розповів, що з року в рік ця проблема існує, і досі ще не знайдено рішення для її ліквідації.

 

В районі планується виділити 50 тисяч на програму з енергоефективності.

 

Крім того, ще у червні було виділено більше 75 тис. грн на соціальних захист населення при підвищенні тарифів на житлово-комунальні послуги. На сьогодні вже призначено 2604 житлових субсидій, з яких 2222 за новим порядком.

 

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський звернувся до Петра Яригіна зі словами: «Питань до вас немає. Працюєте нормально, продовжуйте так і надалі».

 

1

 

 

2

 

3

 

4

 

5

Версія для друку