Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ярослав Лагута на зустрічі з національно-культурними товариствами: Житомирщина – багатонаціональна область

07 Лютого 2017 • 13:50

Кіл-сть переглядів: 593

Сьогодні, 7 лютого, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута провів зустріч із керівниками національно-культурних товариств (НКТ) області за участі представників структурних підрозділів облдержадміністрації. На обговорення у форматі «круглого столу» було винесено ряд проблемних питань, які виникають у діяльності НКТ.

Представники національно-культурних товариств звернулися до керівництва облдержадміністрації з проханням розглянути можливість надання їм фінансової підтримки для реалізації заходів, які вони проводять з метою популяризації своєї культури.

Крім того, обговорювалися питання створення класів із вивченням мови представників національних меншин, будівництва культових споруд, реєстрації громади, сприяння у діяльності мистецьких колективів НКТ та їх висвітлення у засобах масової інформації області з метою культурно-освітнього обміну.

Підсумовуючи зустріч, Ярослав Лагута подякував усім представникам національно-культурних товариств за активну позицію, популяризацію своєї культури та зазначив:

«Я переконаний, що Ви додаєте Житомирщині і Україні багато позитиву, тому що всі ми складаємося з якихось частинок, і я в ніякому разі не хотів би протиставляти українську націю й культуру іншим. Я завжди говорив і буду говорити, що Житомирщина є багатонаціональною і багатокультурною областю. Саме такою, якою вона є зараз, її робили ті нації і народи, які на цій землі проживали, які творили її культуру через літературу, мистецтво та формування світогляду жителів Житомирщини».

 

Версія для друку