Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

єЧерга: один мільйон перетинів кордону за онлайн-записом

27 Травня 2024 • 17:27

Кіл-сть переглядів: 251

Система єЧерга зареєструвала перший мільйон перетинів кордону транспортними засобами від грудня 2022 року. Серед них – 921 400 перетинів вантажівками та майже 80 тисяч автобусами.
Найчастіше послугою користувалися українські перевізники, а також користувачі з Польщі, Молдови, Туреччини та Румунії.
Загалом у системі зареєстровано понад 100 тисяч користувачів з різних країн, а застосунок єЧерга завантажили понад 84 тисячі разів. Оператори лінії підтримки Укртрансбезпеки надали понад 125 тисяч консультацій щодо користування єЧергою.
Переваги використання єЧерги:
✅ Прозоре рішення для перетину кордону, де кожен етап фіксується в електронній системі.
✅ Відкритий доступ до статистики щодо перетину кордону вантажівками та автобусами.
✅ Можливість для водіїв записуватися в електронну чергу та отримувати інформацію про час перетину кордону або стежити за проходженням черги через застосунок або сайт echerha.gov.ua.
✅ Постійне вдосконалення послуги на основі зворотного зв’язку від перевізників.
Проєкт TAPAS підтримав розроблення програмного забезпечення веб- та мобільної версій системи єЧерга, встановлення зовнішніх камер на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» для ідентифікації номерних знаків та реєстрації транспортних засобів, які виїжджають з України. Камери інтегровані із системою для автоматичної перевірки і зміни статусу черги в режимі реального часу.
Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізується Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерство цифрової трансформації України, Укртрансбезпека, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, Державна митна служба України та Державна прикордонна служба України за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS». Партнер проєкту – Фонд Східна Європа.
Версія для друку