Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

єВідновлення: У Житомирській області подано більше 1 тисячі заяв на відновлення пошкодженого росією майна

16 Серпня 2024 • 14:31

Кіл-сть переглядів: 199

На сьогодні в Житомирській області з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» громадянами подано 1 019 заяв на отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження.

 

Найбільше подано заяв у Малинській громаді – 206, Овруцькій – 181, Житомирській – 152, Станишівській – 104.

 

Також, в електронному реєстрі «єВідновлення» зареєстровано 191 заява на отримання компенсації за зруйноване житло. Найбільше подано заяв від власників житла Житомирської громади – 94 заяви, Народицькой – 34, Малинської – 33 , Коростенській – 14, Овруцькій – 8.

 

Звертаємо увагу власників пошкодженого агресором житла що в програмі єВідновлення відбулися зміни, а саме:

 

  • витяг про несудимість можна буде замовити в Дії при заповненні заявки на єВідновлення. Раніше члени місцевої комісії самі перевіряли, чи є в людини судимість, а відповідь доводилося чекати днями;
  • законні представники власників пошкодженого житла можуть подати заявку на єВідновлення та отримати виплату на ремонт. Це стосується випадків, коли одноосібним власником пошкодженого майна є неповнолітні чи недієздатні особи, яким призначено опікуна.

 

Щоб подати заяву, потрібно звернутися до ЦНАПу та надати підтверджувальні документи, що людина є законним представником. Гроші надійдуть на картку єВідновлення представника.

Версія для друку