Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Європа в Житомирі

16 Травня 2015 • 13:40

Кіл-сть переглядів: 811

Щорічно у третю суботу травня Житомирщина відзначає День Європи. Це свято було встановлено в Україні з 2003 року на знак підтвердження курсу країни на євроінтеграцію.

 

У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ольжича пройшов конкурс ідей молодіжних проектів (хакатон). Мета його – розширення можливостей місцевої молоді для визначення найактуальніших проблем міста та вироблення інструментів для їх подолання. Молоді активісти залучаються до участі в хакатоні, протягом якого вони повинні були розробити проекти для вирішення проблем свого міста.

 

Просто неба відбулися публічні дебати на тему «Чим Житомир може надихнути Європу?». Учасники дискусії акцентували увагу на тому, що європейський шлях передусім включає в себе здатність продукувати нові ідеї, будувати економіку знань, будувати суспільство, де розум та інтелект будуть одним із головних критеріїв успіху. Українські міста вже сьогодні є європейськими, тому що вони мають потенціал, людей, ідеї, які вони можуть запропонувати для розвитку життя кожного громадянина України.

 

Традиційно до Дня Європи пройшов обласний фестиваль художніх колективів національно-культурних товариств “Поліська родина”. Також житомиряни мали змогу долучитися до майстер-класу з англійської мови, спортивного вело-квесту, фото-сесії, Європейськог боді-арту, ознайомитися з фотовиставкою «Обираючи Європу».

Версія для друку